Вести

Насловна | Вести

Позитивен тренд во туризмот-резултат на владините мерки, проекти и активности

image
Вицепремиерот задолжен за економски прашања Владимир Пешевски и министерот за економија Беким Незири, ја информираа јавноста за усвоената  информација на Влада за туристичкиот промет во
[повеќе]
image

Финансиска помош за млади претприемачи за започнување бизнис

Денеска министерот за економија Беким Незири одржа прес конференција по повод објавениот Јавен повик за избор на најдобар бизнис план, под мотото „ Биди перспективен ...
[повеќе]
image

Кластерските здруженија добија поддршка за проекти со кои ќе ја зголемат својата конкурентност

Денеска министерот за економија Беким Незири ги додели решенијата за поддршка на кластерските здруженија, согласно Програмата за конкурентност, иновации и претприемништво за 2014 година,  овозможувајќи ...
[повеќе]
image

Незири: Министерството за економија е наша заедничка куќа, максимална подршка за коморите

Министерот за економија Беким Незири денеска оствари работна средба со претседателите на трите стопански комори, и тоа Даниела Арсовска на ССКМ, Бранко Азески, претседател на ...
[повеќе]
image

Тројно скратување на роковите за издавање на лиценци угостителска дејност и за алкохолни пијалаци

Министерот за економија Беким Незири на денешната прес-конференција ги презентираше новите процедури пропишани во правилници за издавање на лиценци кои се во надлежност на Министерството ...
[повеќе]
image

Министерот за економија Беким Незири денеска беше домаќин на средбата со шефот на Делегацијата на ЕУ во Република Македонија, Амбасадорот Аиво Орав.

Министерот за економија Беким Незири денеска беше домаќин на средбата со шефот на Делегацијата на ЕУ во Република Македонија, Амбасадорот Аиво Орав ...
[повеќе]
image

Средба на министерот за економија Беким Незири со амбасадорот на Репубилка Унгарија Н.Е Јожев Бенце

Во текот на првата средба, двајцата соговорници ја потврдија одличната соработка меѓу Македонија и Унгарија, особено економската соработка, за која ветија дека со заеднички напори ...
[повеќе]
image

Нов проект во вредност од 1,3 милиони евра за ефикасно решавање на потрошувачките права во земјата

Mинистерот за економија Беким Незири на денешната прес-конференција го најави новиот проект од областа на заштита на потрошувачите, кој Министерството за економија ќе го реализира ...
[повеќе]
back 1 2 3 4 5 6 7 вкупно: 68 | прикажани: 61 - 68
КОРИСНИ ЛИНКОВИ