Вести

Насловна | Вести

Незири: Поголема поддршка на занаетчиството во наредниот период

image
Денеска министерот за економија Беким Незири се обрати на петтата по ред манифестација „Денови на занаетчиство во Република Македонија“, во организација на Занаетчиска комора на
[повеќе]
image

Министерот Незири и неговиот виетнамски колега Хаи го потпишаа Договорот за економска соработка помеѓу Република Македонија и СР Виетнам

Денеска министерот за економија Беким Незири и заменик министерот за индустрија и трговија на Социјалистичка Република Виетнам До Танг Хаи го потпишаа Договорот за економска ...
[повеќе]
image

Незири: Наградите за младите претприемачи се поттик реализација на најдобрите бизнис идеи

Денеска министерот за економија Беким Незири ја отвори втората по ред манифестација за прогласување на најдобрите пет бизнис планови во рамки на проектот Организирање бизнис ...
[повеќе]
image

Незири: Регионот е подготвен да исчекори напред и да ја подобри економската интеграција

Политики за промоција и привлекување на инвестиции во државите-потписнички на ЦЕФТА и регионот какоцелина, зголемување на потенцијалот за развој и промоција на синџири навредности во ...
[повеќе]
image

Македонија и земјите Западен Балкан се значајни партнери за Унгарија

Денеска на Универзитетот на Југоисточна Европа во Тетово, министерот за економија Беким Незири се обрати на бизнис средбата на компаниите од Полошкиот регион и претставниците ...
[повеќе]
image

Незири-Исмаили: Унапредување на економската соработка меѓу двете земји со поддршка од Европска Унија

Министерот за економија Беким Незири денеска во просториите на министерството, оствари билатерална средба со косовскиот министер за економски развој Фадил Исмаили. На состанокот се разговараше ...
[повеќе]
image

Незири: Доделивме 12 милиони денари за претпријатијата, наредната година ги дуплираме средствата

Денеска министерот за економија Беким Незири одржа прес конференција за реализација на Програмата за конкурентност, иновации и претприемништво 2014 година во вкупен износ од 11.690.000 ...
[повеќе]
image

Министерот Незири ги претстави поволностите во туристичките зони на Меѓународна конференција за туризам во Албанија

Министерот за економија Беким Незири денеска во Тирана, Албанија учествува на министерската тркалезна маса на тема „Улогата на владите во менаџирањето на сезонскиот туризам“, во ...
[повеќе]
image

Незири: Австрија е во редот на водечките инвеститори во Македонија

Денеска министерот за економија Беким Незири, во рамките на Конференцијата „Австриско-македонски денови”, се обрати на панел дискусијата на тема „Македонската правна рамка и австриските инвестиции“, ...
[повеќе]
image

Незири: Македонската страна е подготвена да потпише договор за економска соработка со СР Виетнам

Министерот за економија Беким Незири оствари средба со Амбасадорот на СР Виетнам, со седиште во Софија, Н.Е. Le Duc Luu. Потребата од продлабочување на трговијата ...
[повеќе]
back 1 2 3 4 5 6 7 next вкупно: 68 | прикажани: 41 - 50
КОРИСНИ ЛИНКОВИ