Вести

Насловна | Вести

Незири: Туризмот бележи континуиран раст, но Македонија има капацитет за повеќе

image
Денеска министерот за економија Беким Незири одржа средба со првите луѓе на здруженијата од туристичкото стопанство во Македонија и со директорот на Агенцијата за поддршка
[повеќе]
image

Незири: Енергетска криза нема, работиме кон надминување на евентуалните проблеми

Денеска министерот за економија Беким Незири одржа средба со лиценцираните трговци на нафта, нафтени деривати и природен гас во Македонија и претседателот на Македонската енергетска ...
[повеќе]
image

Со континуираните реформи, Македонија станува составен дел од заедничкиот енергетски простор на Европа

„Финализирањето на овој двегодишнеиот ИПА проект е уште една потврда за важноста на процесот на европска интеграција за Република Македонија, бидејќи европската перспектива е  важна ...
[повеќе]
image

Илјада нови вработувања со инвестицискиот проект на американската компанија „Ки Сејфти Системс“

Денеска во ТИРЗ Кичево, во локалитет село Србјани, се одржа свеченост по повод реализација на инвестицискиот проект за изградба на фабрика на американската компанија „Ки ...
[повеќе]
image

Незири: Енергетска безбедност на регионот преку следење на глобалните иницијативи за диверсификација на изворите

Министерот за економија Беким Незири денеска оствари средба со главниот заменик-помошник државен секретар на Бирото на енергетските ресурси г-ѓа Мери Ворлик. На средбата беше ставен ...
[повеќе]
image

Незири: Поголемата регионална соработка е суштински предуслов за долгорочна стабилност и заедничка иднина во евроинтегративниот процес

„Трговската размена помеѓу Република Македонија и Република Бугарија е на завидно ниво. Бугарија е на 6. место од десетте држави со кои имаме најинтензивна соработка. ...
[повеќе]
image

Македонско-унгарските односи забележуваат контиуиран напредок во трговијата и инвестициите

Министерот за економија Беким Незири вчера оствари средба со министерот за надворешни работи и трговија на Република Унгарија, Петер Сијарто на која беа потврдени пријателските ...
[повеќе]
image

Незири: Знакот за акредитација- единствен излезен код за домашните бизнисмени

Под мотото: „Акредитацијата: Поддршка во обезбедувањето на здравственa и социјална заштита“, Институтот за акредитација на Република Македонија (ИАРМ) денеска го одбележа Светскиот ден на акредитацијата, ...
[повеќе]
image

Незири: На јавно извлекување распределени годинешните субвенции за купени и вградени соларни колектори

Денеска во Спортскиот центар „Борис Трајковски“ се одржа јавното извлекување на лицата кои се стекнаа со правото на надомест на дел од трошоците направени за ...
[повеќе]
image

Незири: Енергетската ефикасност во индустријата ќе придонесе за раст и конкурентност на економијата во земјата

Во присуство на министерот за економија Беким Незири, заменик претседателот на Владата Владимир Пешевски, заменик министерот за животна средина и просторно планирање Стево Темелковски, претставници ...
[повеќе]
back 1 2 3 4 5 6 7 next вкупно: 68 | прикажани: 11 - 20
КОРИСНИ ЛИНКОВИ